fbpx

Weekendje skiën/snowboarden in Winterberg

winterberg piste

Er valt lekker veel sneeuw in Europa deze winter, dus we hebben de gok gewaagd om een weekendje Winterberg te boeken. Ik doe dit niet zo snel, omdat ik graag sneeuwzekerheid heb. Maar er ligt nu (medio feb 2019) volgens mijn skiinfo app 70 cm op de berg, en dat vind ik voor Winterberg behoorlijk wat!

Prima hotels in het centrum

We overnachten in Hotel Schneider in Winterberg. Ik ben een paar jaar geleden eerder in dit hotel geweest wat goed bevallen is, anders ga je niet terug ;). Het heeft een ideale ligging, je loopt zo de winkelstraat in en je loopt ook zo naar een skilift die je verder het skigebied in brengt. Het hotel zelf heeft een leuke bar, mooie kamers met fijne bedden en je kan er ’s avonds goed eten. Het ontbijt ’s ochtends is ook zeer uitgebreid. Of je doet wat wij hebben gedaan, je loopt naar een bakker waar je voor 7 euro een heerlijk frühstück eet!

Veel blauwe pistes voor beginners

De eerste treklift omhoog (bij P1, achter hotel en pannenkoekenhuis Der Brabander) brengt je het skigebied in. Je moet alleen helaas wel eerst een klein stukje zwart zien je overleven. Dat is niet handig, de zwarte piste is dan ook een groot slagveld. Hoge buckels en overal vallende mensen. Maar als je dit hebt gehad, dan kan je lekker met een stoeltjes lift omhoog en de ene blauwe piste na de andere pakken. Een ideaal gebied voor beginners, of leuk voor een weekendje als je dicht bij huis wilt skiën!

Schnitzels en bierpullen

Qua gezelligheid doet Winterberg niet onder aan een leuk klein dorpje in zuid Duitsland of Oostenrijk. Er zijn langs de pistes en bij de liften genoeg terrasjes en cafeetjes waar je lekker kunt zitten, eten en drinken. Dit hebben we dan ook volop gedaan, want er is 1 nadeel aan snowboarden in Winterberg in een weekend: het is er te druk. Dus je moet op tijd een plek op een terras zien te bemachtigen en als je zit: blijven zitten. Want je kunt nog lang genoeg staan, namelijk in de lange rijen bij de skiliften :(. En dat is niet leuk als je met je nieuwe snowboard naar Winterberg bent gegaan en iedereen staat er met zijn ski’s bovenop!

Het alternatief is natuurlijk….

Wil je niet naar Winterberg maar ben je er nog niet uit waar je dan wel naartoe wilt? Lees dan eens mijn artikel over wintersport in Fins Lapland en mijn artikel over wintersport in Zuid Duitsland. Twijfel je juist tussen Frankrijk en Oostenrijk? Lees dan mijn artikel over de belangrijkste verschillen tussen wintersport in Frankrijk of Oostenrijk ook eens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 − zes =

%d bloggers liken dit: