fbpx

Naar een hoger niveau met Vola wax

Het is al weer september en ik heb een keuze gemaakt waar ik winter 19/20 mee ga waxen en slijpen. Zoals je misschien al weet, heb ik tot nu toe al het onderhoud aan ski’s en snowboards gedaan met de materialen van het merk Demon. Ik ben nog steeds tevreden over de wax van Demon, maar zoals ik in mijn snowboard skills progressie wilt zien, wil ik dat ook in het onderhoud van ski’s en snowboards zien.

Voor als je wat meer wilt

De keuze voor Vola is eigenlijk eenvoudig. Vola is een merk dat voor de beginnende wintersporter tot de olympische wintersporters geschikte wax heeft. Voor elk niveau en elke behoefte heeft Vola een unieke, passende wax. Dat gaat dus een stuk verder dan de wax van bijvoorbeeld Demon. Er bestaan bij Demon een stuk of 5 verschillende soorten, grotendeels gebaseerd op de omgevingstemperatuur, maar weinig afgestemd op het niveau en de behoefte van de wintersporter.

Door het onderhoud van je materiaal met Vola wax te (laten) doen, zijn je ski’s en snowboard kwalitatief beter gewaxt. Dit merk je doordat je belag veel langer glad blijft, hoogst waarschijnlijk gedurende je hele week wintersporten. Daarnaast heeft Vola een handige vloeibare wax die je eenvoudig zelf kunt aanbrengen bovenop je waxlaag. Hiermee verleng je de levensduur van de basis waxlaag. Zo weet je zeker dat je van de eerste tot de laatste dag van je wintersport met een goede gladde waxlaag de berg af kan. Is dat niet heerlijk? Deze vloeibare wax is onlangs aan de webshop toegevoegd.

Het stappensysteem van Vola

Waxen met Vola is dus ook qua gebruik wat anders dan een standaard wax. Vola wax werkt het beste wanneer je meerdere lagen van complementerende wax aanbrengt. Dus denk aan een basislaag en een finish laag bijvoorbeeld. Voor sporters op Olympisch niveau zijn er gespecialiseerde producten door Vola ontwikkeld die in 5 lagen worden aangebracht. Dat is wel even andere koek dus. Een producttraining is dan ook wel aan te raden ;).

Voor de recreatieve skiƫr en snowboarder, waar ik het onderhoud jaarlijks voor doe, ga ik werken met een 2 stappen systeem. De eerste stap is het aanbrengen van een basis laag bestaande uit een kwalitatieve harde hotwax. Daarna komt er een laag vloeibare wax overheen die in de basislaag trekt en ervoor zorgt dat de basis waxlaag minder hard slijt. Deze vloeibare waxlaag breng je voor de beste prestaties tijdens je wintersport ook nog een keertje aan.

Binnenkort volgt hier een mooie video waarin ik mijn board volgens dit 2 stappen systeem van Vola wax. To be continued šŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × een =

%d bloggers liken dit: