fbpx

Wintersport gebieden in zuid Duitsland

Waar ga jij naar toe op wintersport?

Ik ben dit jaar voor de tweede keer naar zuid Duitsland geweest om te wintersporten. Het is niet een bestemming waar ik een aantal jaren als eerste aan dacht bij het boeken van mijn wintersport. Ik ben de eerste jaren altijd naar de Franse Alpen geweest. Later had ik de luxe dat ik met mijn werk op wintersport ging, en dat was naar Oostenrijk altijd. Maar via mijn zwager ben ik vorig jaar voor het eerst in Bolsterlang terecht gekomen. En ik moet zeggen, er liggen een aantal fijne skigebieden in Duitsland tegen de Oostenrijkse grens aan.

Het grootste voordeel van zuid Duitsland vind ik dat het maar 8 uurtjes rijden is. Je bent dan ook in redelijk sneeuw zekere gebied. Er liggen verschillende skigebieden: Bolsterlang, Oberstdorf, Ofterschwang en Balderschwang. Daarnaast ben je zo in Oostenrijk om bijvoorbeeld eens een dagje in Lech te gaan kijken.

Bolsterlang

Het zijn geen grote skigebieden die je in zuid Duitsland aantreft en het is niet te vergelijken met de Franse Alpen. Voor families met kleine kinderen is het echter ideaal. Het is daarbij in de meeste gevallen ook niet mogelijk om te verdwalen, wat weer fijn is als je tieners hebt die zelf op pad willen. Alle pistes komen namelijk in hetzelfde dorp uit (dan heb ik het over Bolsterlang en Ofterschwang). Hieronder zie je de pistekaart van Bolsterlang:

 

Het dorp Bolsterlang ligt op bijna 900 meter. Je hoeft geen lange bergpas door om er te komen, het is een weggetje vanuit Fischen met 3 bochten en je bent er. Vervolgens heb je keuze om naar de dorpslift (ankerlift) te gaan of om wat omhoog te lopen of te rijden naar de Hörnerbahn (gondel).

Ofterschwang

Wij zijn twee dagen in Ofterschwang gaan skiën en snowboarden. Dat is welgeteld 10 minuten met de auto vanuit Bolsterlang. Het dorp ligt op hetzelfde niveau, dus je komt ook hier geen bergpas tegen. Zie hieronder op de kaart hoe de skigebieden ten opzichte van elkaar liggen:

In Ofterschwang heb je een mooie geprepareerde zwarte Weltcup piste wat er voor zorgt dat je in een klein skigebied toch genoeg uitdaging hebt! Ook is het voordeel van Ofterschwang ten opzicht van Bolsterlang dat er een aantal wat langere pistes liggen. Ik geloof dat de langste rode piste in Ofterschwang ongeveer 2,5 kilometer is. Ik vind het zelf heerlijk om zo een piste in één keer helemaal af te stuiven 😀

Oberstdorf

Wanneer je de kleine dorpjes even zat bent en zin hebt om te winkelen, dan ben je met de auto vanuit Bolsterlang in 10 minuten in Oberstdorf. Je kan er je auto goed kwijt en het aanbod aan winkels is best groot. Veel plaatselijke ondernemers die regionale producten aanbieden. Van houtsnijwerk tot dirndls, je kan er zeker een leuk souvenir vinden.

Een reactie op “Wintersport gebieden in zuid Duitsland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 − elf =

%d bloggers liken dit: