fbpx

Artikel op verzoek: snowboard repareren met p-tex

p-tex en metal scraper

Nieuwe rubriek ‘Artikel op verzoek’

Tijdens een inspirerende wax sessie van een mooi snowboard bedacht ik de rubriek ‘Artikel op verzoek’. Het lijkt mij leuk om over een onderwerp een blogbericht te schrijven waarvan iemand anders het onderwerp heeft bedacht. Dat kan elk onderwerp zijn. Iets wat met snowboarden te maken heeft, of juist iets heel anders? Het kan ook een vraag zijn, misschien een vraag over een bericht wat ik eerder heb gepost of iets persoonlijks over mij? Alles is mogelijk. Ik maak graag tijd tussen het waxen door! Vandaag een artikel waarin ik meer vertel over het gebruik van p-tex!

Tips bij het gebruik van p-tex voor reparatie

Gisteren heb ik een snowboard opgeknapt dat er behoorlijk slecht aan toe was. Het arme board was gebruikt achter een auto. En aan de schade te zien, lag er ook amper sneeuw op de route. Onwaarschijnlijk veel krassen in het belag. De diepte van de beschadigingen vielen me nog mee, het was meer de hoeveelheid krassen wat het erg maakte. Ik heb eerst alle opstaande randjes belag weggesneden en daarna de grootste, langste en diepste krassen opgevuld. Er ging meer dan 1 p-tex stick in! Daarna nog even slijpen en waxen en dan kan het weer opgehaald worden door de eigenaar. Lees ook mijn andere blogbericht over een snowboard slijpen en waxen voor uitleg over wax en slijp materiaal van het merk Demon en wax tips!

Soms denk je dat je snowboard echt naar de gallemiezen is, maar met p-tex kan je toch nog best veel doen. Helemaal als je een kwalitatief goed snowboard hebt, is opknappen vaak nog wel de moeite waard. In dit geval is het een Nitro board van een paar jaar oud. Als deze straks weer gewaxt is, kan het weer prima gebruikt worden op de piste. Als er echt grote gaten in je belag zitten, al dan niet naast de staalkanten, moet je het op een andere manier oplossen. P-tex is dan niet geschikt, er is dan specialistisch onderhoud van je snowboard nodig!

Het gebruik van transparante P-tex is precisie werk

Ik heb gisteren voor de reparatie transparante p-tex gebruikt, belangrijk daarbij is dat je echt het vlammetje blauw houdt. Zodra het vlammetje geel wordt, krijg je een slechte verbranding en zwarte stukjes in de p-tex. In het ergste geval veranderd de transparante ‘kleur’ in een vieze geel bruine kleur. De p-tex stick moet goed gekanteld worden gehouden en dicht bij het belag. Dan hou je de blauwe vlam en de transparante opvulling, met een mooi resultaat. De uitgebreide stap-voor-stap instructie voor het repareren van een snowboard board of ski is handig om eerst te lezen.

Liever je snowboard niet zelf repareren?

Wil je je snowboard toch liever niet zelf repareren? Neem dan contact met mij op. Ik kan je ski’s of snowboard repareren vanaf 12.50 euro. Voor het volledige tarievenoverzicht verwijs ik je naar mijn pagina Snowboard laten waxen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 + 5 =

%d bloggers liken dit: