Snowboard waxen en slijpen

Jouw snowboard goed laten waxen en slijpen?

Als fanatiek snowboarder (samenwonend met een skiër) vind ik het belangrijk om mijn snowboard goed te onderhouden. Ik droog hem altijd goed af na een dag snowboarden en als ik na mijn wintersport weer thuis kom, haal ik mijn bindingen eraf. Op die manier weet ik zeker dat de schroeven en het schroefdraad in het board niet gaan roesten. Ook gaan mijn staalkanten niet roesten doordat ik alles goed afdroog. Op deze manier verleng ik de levensduur van mijn snowboard, zodoende gaat mijn board al 10 jaar mee. Ik heb regelmatig mijn snowboard laten waxen in een skigebied, maar ik was niet tevreden over de kwaliteit. Daarom ben ik een paar jaar geleden begonnen met het waxen en slijpen van onze eigen boards en ski’s. Vraag je je af waarom je je snowboard moet laten waxen en slijpen? Lees dan eens mijn artikel met een aantal goede redenen waarom onderhoud van je snowboard heel belangrijk is!

snowboards waxen

Langzamerhand ben ik het ook voor anderen gaan doen, en sinds december 2017 wax en slijp ik voor veel klanten in Soest en omstreken. Indien nodig kan ik ook een base (belag) reparatie doen. Als je diepe krassen in het belang hebt, die niet in de rij (glij) richting lopen, kan je hier last van hebben doordat de krassen sneeuw happen. Door deze krassen op te vullen met het speciale p-tex, wordt de base weer mooi glad.

Ik ben zelf groot voorstander van de spullen en materialen van het merk Demon. Ik heb als beginner destijds veel bescherming van Demon gehad, zoals polsbeschermers en een goede rugbeschermer. Momenteel gebruik ik vooral de tune kits en andere accessoires zoals kleine slotjes om je snowboard ergens aan vast te kunnen zetten en een schroevendraaier voor mijn bindingen. Ik vind de kwaliteit van dit merk erg goed, en daarom wax en slijp ik uitsluitend met de materialen van Demon. Indien je dus je snowboard wilt laten waxen met een bepaald type wax van Demon, hoor ik dit graag! Ik heb de meeste soorten altijd in huis. De meeste gebruikte soort is echter de universele wax, deze gebruik ik daarom standaard.

 

Tarieven waxen, slijpen en reparatie van snowboard en ski’s:

(Pinnen is mogelijk!)

  • Alleen waxen € 13,00
  • Slijpen en waxen € 16,00
  • Reparatie belag € 12,50*
  • Slijpen, waxen en reparatie van maximaal 3 krassen € 25,00

* max 3 diepe krassen: € 12,50. Bij meer krassen wordt er een prijs in overleg afgesproken.

 

Kostenindicatie in geval van schade aan je belag

Heb je een snowboard met ernstige beschadigingen? Dan kan je uiteraard ook eerst een paar foto’s van het board naar me mailen voor een prijsopgave! Bij grote happen uit het belag, schade aan de staalkanten of bij los zittende staalkanten, moet ik je doorverwijzen naar een specialist op dat gebied.

 

Neem contact met mij op voor een afspraak om je snowboard of ski’s langs te komen brengen! In de meeste gevallen kan je ze na 2 dagen al weer ophalen!

e-mail: els@something-els.info

telefoon / whats app:  06 41 68 64 77