fbpx

70 jaar ervaring met snowboard waxen

snowboard onderhoud

En dan heb ik het niet over mijzelf, maar over mijn vader, die vorige week 70 jaar werd! We hebben dat feestelijk gevierd in Plasmolen, bij de Plasmolense Hof. We hebben daar ontzettend genoten van het Vorkjesdiner, een verrassingsmenu bestaande uit twee kleine voorgerechten, twee kleine hoofdgerechten en een nagerecht. Wij hadden ook onze twee dochters meegenomen, wat ondanks het late tijdstip ook super goed ging. Ze kregen een kindermenu wat ter plekke voor ze bedacht werd met een lekker ijsje na. Complimenten voor deze flexibiliteit!

Snowboard waxen anno 1983

Maargoed, waar ik eigenlijk naartoe wil, is dus die ervaring zoals de titel van dit bericht ook doet vermoeden. Mijn vader is een ontzettend handige man. Wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken. Dat is zijn USP. Maar hij is daarnaast ook van ontzettend veel markten thuis. Zijn specialiteit is scheepsbetimmeringen, maar hij draait zijn hand ook niet om voor een hottub, dressoir of Canadese kano.

En zo kwam ik er vorige week ook achter dat het onderhoud van ski’s en snowboards gewoon in mijn genen zit. Het blijkt dat mijn vader een jaar of 35 geleden in een sportzaak in Nijmegen (Spac Sport) de ski’s al stond te slijpen en te waxen! Ik vond het echt een bijzondere ontdekking, aangezien mijn carrière zich tot nu toe behoorlijk anders ontwikkelt dan die van mijn vader. Maar onverwachts zit er toch een overeenkomst in! En daar ben ik best wel trots op!

Snowboardbankje maken van een oud snowboard

Zo vertelde mijn vader ook dat 35 jaar geleden de staalkanten van ski’s nog uit meerdere korte stukken staal bestonden. Bij een beschadiging van de staalkant of bij een losse staalkant, werd er gewoon een stuk tussenuit gehaald en vervangen. Behoorlijk specialistisch onderhoud waar ik mijzelf niet aan waag. Bij een behoorlijke beschadiging van je staalkant of je belag direct naast een staalkant, kan je dit zelf repareren met epoxy en een nieuw stuk belag. Ook kan je de staalkant van je ski of snowboard gedeeltelijk of helemaal laten vervangen, net als het belag. Dit is iets wat je niet zelf moet proberen, maar door een specialist moet laten doen. Maar wanneer het om een oud snowboard gaat, is mijn advies om er een leuk tuinbankje van te maken. Op die manier heb je nog tientallen jaren plezier van je snowboard!

snowboardbankje
bron: www.cadagile.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee + vier =

%d bloggers liken dit: