fbpx

Skiles in Snowworld Zoetermeer

skiles marit zoetermeer

Wil jij goed voorbereid op wintersport met het hele gezin? Dan is het nemen van ski- of snowboardles in Snowworld Zoetermeer geen gek idee! Heb je geen les nodig, maar is het wel al weer 11 maanden geleden dat je op de lange latten of je snowboard stond? Dan kan het geen kwaad om je spieren alvast weer wakker te schudden op een indoor baan, in de ‘echte’ sneeuw.

Skiles en snowboardles voor groot én klein

Voor onze dochter (Marit 5 jaar) kozen wij voor een 4 weekse skicursus bij Snowworld Zoetermeer, niveau 1 (beginner). Er is een klasje voor 4-5 jarigen dat ze daar op verschillende niveau’s aanbieden, ideaal. Marit had vorig jaar op wintersport een bambinicursus van 2,5 uur in een gure sneeuwbui van twee hele vriendelijke Duitse leraren. De intentie was goed en de inzet van Marit ook, maar ze begreep erg weinig van de les helaas. Wel heeft ze kunnen voelen hoe het is om te glijden op de sneeuw met die lange ski’s aan d’r voeten. Dus de les was zeker niet voor niets. Maar de behoefte aan een paar lessen in het Nederlands was er wel. Daarbij geef ik de voorkeur aan een indoorbaan zoals Snowworld, omdat kinderen ook aan sneeuw moeten wennen soms. Een borstelbaan vind ik meer geschikt voor latere leeftijd, wanneer er gericht aan techniek moet worden gewerkt.

Voor mijn andere dochter (Fenna 3 jaar) had ik een eenmalige ouder-en-kind snowboardles geboekt, maar je zal t altijd zien, ze werd op de dag zelf ziek. Op de heenweg naar Zoetermeer moest ze overgeven. Haar hele winterjas zat onder (én haar autostoel én de achterbank én haar broek natuurlijk). De snowboardles staat dus nog steeds op mijn wensenlijstje voor haar, want het is echt zo leuk met die kleintjes! Ze zijn verrassend goed in snowboarden als ze zo klein zijn! Evenwicht lijkt amper een probleem te zijn en ze sturen ook heel makkelijk. Het snowboard volgt simpelweg elke draaiing van hun lichaam. Ze hoeven dus maar naar links te kijken of het snowboard draait al. Heerlijk die eenvoud! Geïnteresseerd in tips voor beginnende snowboarders?

Pizzapunt, patatjes, pizzapunt, patatjes

Marit heeft in de 4 weekse cursus de eerste beginselen van controle over je ski’s geleerd. Ze kan remmen (pizzapunt), ze kan enigszins sturen en ze weet hoe ze rechtdoor glijdt (patatjes). Daarbij leert ze ontzettend veel qua evenwicht en gevoel in deze lessen. Ze staat zo ontspannen, dat is niet te vergelijken met een volwassene die leert skiën. Wat dat betreft raad ik het iedereen aan om een kind vanaf 4/5 jaar oud op skiles te doen wanneer je het belangrijk vind dat je kind met gemak en plezier leert skiën.

Aan de ouders wordt ook gedacht

Want door de keuze uit twee restaurants kan je prima een uurtje wachten tijdens de skiles. Ook heb ik zelf twee keer tijdens haar les een uurtje gesnowboard, want als je er toch bent kan je er maar beter gebruik van maken! De grootste piste in Snowworld Zoetermeer is een afdaling van 30 seconden ongeveer, maar leuk om even je nieuwe board te testen, zoals ik. Deze ‘grote’ piste wordt ook gebruikt voor ski- en snowboardles, maar wel voor de wat hogere niveau’s. Het is nog steeds te vergelijken met een blauwe piste, maar heeft een leuke helling voor als je het beginnersniveau bent ontstegen.

Geen les tijdens de wintersport meer nodig

Marit gaat later dit seizoen misschien nog een niveau 2 skiles cursus doen, het is net zo duur of misschien wel goedkoper dan les op wintersport, maar ze steekt er gewoon veel meer van op. Ik snap dat mensen juist hun kinderen graag tijdens de wintersport in een lesje doen, om even tijd voor zichzelf te hebben. Ik ben misschien iets te efficiënt ingesteld, maar ik wil graag maximaal rendement uit de skilessen halen. Omdat ik er juist ook de voordelen van in zie wanneer ze op wintersport al lekker wat kan skiën en ervaring kan opdoen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeven − twee =

%d bloggers liken dit: