fbpx

Skiles voor kleine kinderen, doen of niet?

skiles kinderen bambini cursus zuid duitsland

Vorige maand waren wij wintersporten in zuid Duitsland, in het skigebied van Bolsterlang. Prachtige omgeving en er liggen veel leuke, kleine skigebieden in de buurt waar je als gezin heel fijn kan skiën en snowboarden. Lees in mijn andere artikel alles over skiën in zuid Duitsland. Je rijd in max 7-8 uur naar zuid Duitsland, ideaal. Onze autoreis verloopt wel eens met hobbels, maar over het algemeen gaat het veel sneller dan bijvoorbeeld naar de Franse Alpen!

In Bolsterlang hadden we besloten om voor onze dochter ski’s en skischoenen te huren en haar aan te melden voor een Bambinicursus. Dit was een skiles van 2 uur voor kinderen van 3 tot 5 jaar oud. Omdat wij buiten de schoolvakanties om op wintersport waren, werd er ook maar 1 bambinicursus gegeven in die week, dus we hadden geluk. 

skiles kinderen bambini cursus zuid duitsland

De les was op zondag van 10 tot 12 uur. Onze dochter Marit had er ontzettend veel zin in, in het appartement had ze haar ski’s al aan en helm al op. Zelf was ik nog wel benieuwd of ze ook nog zo enthousiast zou zijn als we eenmaal bij de skiles aan zouden komen. Maar ook toen stond ze te trappelen om te beginnen. Ik had haar uitgelegd dat de ski-juf Duits sprak, dus dat ze de woorden niet zou begrijpen. Maar dat ze dan gewoon de andere kinderen na moest doen. Eigenlijk had ik nu, zo kort voor de les, een huilbui verwacht, maar die bleef uit. Ze ging aan de hand van de ski-juf door het poortje de kinderpiste op en keek niet meer naar me om.

Tegen alle verwachtingen in

En ze heeft gewoon 2 uur lang niet naar me omgekeken! Ja ik ben inderdaad een moeder die haar dochter soms lastig los kan laten. Onbewust wachtte ik nog op het moment waarop mijn dochter tijdens de les in tranen zou uitbarsten en niet meer zou willen skiën. Na een half uur langs de kant kijken (ik ben een doorzetter), ben ik toch maar even in een tentje koffie gaan drinken. Daarna was de les nog steeds niet afgelopen (er zit ook een pauze in de les blijkbaar), en ben ik zelf maar wat gaan snowboarden.

Marit verteld na de les dat de juf inderdaad met andere woorden tegen haar praatte en dat ze het niet snapte Daarom zei ze dat ze maar gewoon de andere kinderen had nagedaan. Dan ben ik zo trots op d’r, nog maar 4 jaar oud en dan toch zo relaxt en nuchter met de situatie kunnen omgaan. Want geloof me, ze neemt niet vaak dingen van me aan. Daarbij kan behoorlijk moeilijk doen als ze iets nieuws moet doen. Dus ik ben blij dat ze deze bambini skiles heeft gehad. Volgend jaar gaan we voor wat meer skilessen zodat ze meer techniek gaat leren. Maar deze ervaring gaat haar vast en zeker helpen om er opnieuw zo onbevangen in te kunnen stappen.

Deze bambini skiles hebben ze overigens niet in elk skigebied. In Frankrijk kan je je kind vaak vanaf 4 jaar al mee laten doen met de kinderlessen. Dat is vaak 2 keer 2 uur skiles per dag. Voor Marit waren deze 2 uurtjes op een hele week al wel voldoende, want ze was totaal afgedraaid erna. Ze heeft de rest van de dag uitgeput op de bank gelegen. We hebben de dagen erna nog een aantal keer kort met haar geoefend, maar ze kon de concentratie en de belangstelling niet meer echt opbrengen. Volgend jaar gaan we gewoon weer verder!

Skiles in Nederland

Het alternatief is om skiles in Nederland te nemen voordat je op wintersport gaat. Dit kan ook al vanaf 3 jaar, bijvoorbeeld in Snowworld Zoetermeer. Wil je weten hoe dat gaat en wat mijn ervaring waren? Lees dan mijn artikel over skiles voor kinderen in Snowworld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijftien − 5 =

%d bloggers liken dit: