fbpx

wintersport in een airbnb accommodatie

frans wintersport gebied airbnb

Of we in de winter van 2020/2021 op wintersport kunnen moeten we nog even afwachten, maar als het verantwoord is, gaan we naar een appartement dat we geboekt hebben via Airbnb. Het is een stuk goedkoper dan een kant en klare reis via een reisorganisatie (waar je vaak betaalt voor accommodatie + skipas) terwijl de beschikbare appartementen net zo leuk of zelfs leuker zijn en bovendien op top locaties liggen.

Bestemming: La Plagne

We willen komend seizoen naar La Plagne in de Franse Alpen, waar we verblijven in het dorpje Bellecote. La Plagne is een van de meest populaire gebieden in Frankrijk en daardoor ook een van de duurdere. Waarom is La Plagne zo gewild? Omdat het onderdeel uitmaakt van het enorme skigebied Paradiski. De hoogste top ligt op 3250 meter en je kan er je hart ophalen met maar liefst 425 km piste, verdeeld over 264 pistes voor beginners tot ver-gevorderden. Het is daarom een ideaal gebied om dagtochten te maken waarbij je geen enkele piste twee keer hoeft te nemen. Wil je La Plagne vergelijken met andere skigebieden, lees dan ook eens mijn artikel over de verschillen tussen Frankrijk en Oostenrijk!

Kan je wel annuleren met een Airbnb boeking (ivm corona)?

Op Airbnb bieden met name particulieren een kamer of een appartement of soms zelfs een heel huis aan voor verhuur aan anderen. Omdat de ruimte anders leeg staat dus het op deze manier bewoond is en er wat kan worden bijverdiend. Elke aanbieder bepaalt tot op zekere hoogte ook zijn prijs en boekingsvoorwaarden. Er is daarom voor iedereen wat te vinden, je kunt het zo goedkoop of duur, eenvoudig of luxe maken als je wilt. Ook wat betreft de boekingsvoorwaarden heeft de verhuurder vrijheid. De ene verhuurder staat toe dat je tot 3 dagen van tevoren nog kan annuleren met 100% teruggave van je geld, andere verhuurders kunnen er voor kiezen om maar 50% of 30% terug te betalen wanneer je annuleert, op welk moment dan ook. Dit is dus iets om goed op te letten wanneer je boekt. Dit staat heel duidelijk aangegeven bij de Annuleringsvoorwaarden op de pagina van de accommodatie zelf. Wij hebben ons verblijf in La Plagne kunnen boeken met een 100% teruggave van de reissom bij annulering tot 3 dagen voor aankomst. Dit is dus een duidelijk voordeel boven bijvoorbeeld Sunweb of andere reisorganisaties.

Ervaringen met Airbnb tot nu toe

Wij hebben inmiddels twee ervaringen met een Airbnb overnachting opgedaan. De eerste was in Frankrijk bij een Nederlandse man die in zijn chateau een aantal kamers verhuurde als B&B. Dit was een hele goede overnachting toen wij op doorreis waren naar Zuid Frankrijk. Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat de professionaliteit van de host soms wat minder kan zijn, maar dat maakt het niet minder geschikt. De tweede ervaring was een overnachting in een pipowagen in Kollumerzwaag bij een geitenboerderij. Ook een hele bijzondere ervaring, het hing een beetje tussen kamperen en een B&B in. Het weer werkte niet mee, een koud en regenachtig weekend in oktober was achteraf geen goed moment om in een pipowagen te zitten, want echt geïsoleerd was de wagen niet. Maar wat wel te concluderen valt, je komt met Airbnb op originele en bijzondere plekken die je niet zomaar vergeet.

Wat moet je boeken voor je wintersport?

Opvallend is dat in het lagere prijssegment de tweepersoonsbedden schaars zijn in de Airbnb accommodaties in wintersportgebieden. Ideaal wanneer je met vrienden gaat, minder leuk wanneer je met je partner gaat. Handig is ook de ‘kaartweergave’ die je wellicht kent van booking.com, hier kun je gemakkelijk zien waar in het dorp de kamer of het appartement ligt en hoe ver het dus van liften, winkels en restaurantjes af ligt. In La Plagne zijn bovendien veel studio’s te huur, ideaal als je met je partner bent, minder fijn als je met vrienden bent en je gesteld bent op wat privacy af en toe. Let ook even op de “Huisregels”, hier kan bijvoorbeeld staan dat je zelf beddengoed mee moet nemen, of je eigen douchegordijn (ja het komt voor) en bij “Voorzieningen” staat logischerwijs wat er wel en wat er niet aanwezig is in de accommodatie. Wel zo handig om te weten! Omdat het geen professionele verhuurders zijn, kunnen de in een hotel gangbare zaken zoals een föhn en Wifi afwezig zijn. Veel plezier met zoeken!

%d bloggers liken dit: