fbpx

Tijd om je klaar te maken voor het wintersportseizoen!

wintersport 2022

Het lijkt erop dat wintersportseizoen 2021/2022 weer enigszins wordt zoals vanouds. De wintersportlanden Frankrijk en Oostenrijk zijn er op gebrand dat de liften en skigebieden open gaan, omdat het simpelweg een belangrijk deel van de economie van deze landen vormt. Nog een jaar geen toeristen zal de ondergang van veel ondernemers in die gebieden betekenen. Maar het moet uiteraard wel veilig kunnen. Ik ben benieuwd hoe men dat gaat aanpakken, maar het zou mooi zijn als de rijen voor de liften hierdoor korter worden :).

Materiaal

Wanneer je jouw wintersportaccommodatie hebt gevonden en geboekt, is het tijd om je materiaal tevoorschijn te halen en te inspecteren. Doe dit niet een dag voordat je vertrekt, want wanneer je ski’s of snowboard zo lang opgeborgen zijn geweest, kan je wel eens verrast worden door wat je aantreft. De meeste mensen zijn vorig jaar niet op wintersport geweest, waardoor ski’s en snowboards al 2 jaar opgeborgen liggen. Eventueel vocht dat in de ski of snowboardtas heeft gezeten kan roest hebben veroorzaakt. De tijd kan er voor hebben gezorgd dat het belag is uitgedroogd, of de nog aanwezige wax is wit geworden door het afslijten op de piste. Roest wordt door een goede slijpbeurt grotendeels verwijderd en uitgedroogd belag of wit afgesleten wax wordt opgelost door een nieuwe waxlaag aan te brengen.

Afspraak inplannen

Eén dag voor je vakantie erachter komen dat je ski’s of snowboard nog gewaxt en geslepen moeten worden is niet fijn. Vaak is het dan te kort dag om dit nog in Nederland voor elkaar te krijgen, wat betekent dat je het op je wintersportbestemming moet laten doen. In wintersportdorpen heeft bijna elke sportzaak of skiverhuur locatie wel een wax en slijp machine staan. Hier gaan de ski’s en snowboards in zijn geheel in en komen er na een paar minuten weer uit. De kwaliteit van deze waxlaag is echter stukken minder dan met de hand aangebrachte wax. In een ander artikel leg ik uit wat het grote verschil is tussen machinaal waxen en met de hand. Plan daarom op tijd je afspraak bij mij in! Met behulp van de planner kies je een datum en tijd waarop je je ski’s en/of snowboards wilt komen brengen. Ter plekke beoordelen we de staat van het materiaal en wat je wilt dat ik doe (alleen waxen of waxen en slijpen, eventueel opvullen van krassen) en maken we ook gelijk een afspraak voor het ophalen. Ik hoop je snel te zien!

%d bloggers liken dit: