fbpx

Seizoen 2019/2020 is in volle gang!

ski onderhoud something els soest

YES! We zijn weer druk bezig! De eerste maanden van ski en snowboard onderhoud zijn voorbij gevlogen. En het wordt alsmaar drukker. Het ligt hier dan ook behoorlijk vol met ski’s, snowboards en allerlei bijbehorende tassen.

Zoals je in een eerder bericht al hebt kunnen lezen, wax ik dit winterseizoen met de materialen van Vola. Ik ben erg tevreden over de wax van Vola, het is een zeer professionele wax, die goed aan te brengen is en een zeer glad eindresultaat geeft. Daarbij krijgt het belag na de hotwax nog een laagje vloeibare wax. Dit zorgt ervoor dat de wax nog beter en langer blijft zitten en je dus je hele wintersportweek volop profijt van je waxlaag hebt.

Zo verleng je de levensduur van je ski’s en snowboard

Je kunt makkelijk 10 jaar met je ski’s of snowboard doen. En dan ga ik er even vanuit dat je geen rots onder de sneeuw raakt en je staalkant eraf ligt of in het snowpark je snowboard door midden breekt. Maar hoe zorg je er dan voor dat je lang met je materiaal kan doen? Droog na elke dag op de piste je spullen goed af voordat je ze in de skilocker zet. Roest heeft er niet lang voor nodig namelijk om te ontstaan. Als er eenmaal roest op je staalkanten zit kan dit wel weer weggeslepen worden, maar wanneer dit niet op tijd gebeurt, gaat de roest tussen je belag en de staalkant zitten. En dan kom je er helaas niet meer vanaf.

Voorkom botsingen….

Daarnaast is het belangrijk om botsingen met andere ski’s/boards zoveel mogelijk te voorkomen. Dat klinkt inderdaad vrij onmogelijk. Want als je in het hoogseizoen gaat wintersporten, kan de rij voor de lift aanvoelen als een slagveld. Ski’s op je board, boards op je ski’s, stokken op je board, allemaal situaties waarbij de bovenkant van je ski’s of board beschadigingen oplopen. De bovenlaag van snowboards zijn vaak kwetsbaarder dan van ski’s en je zult niet de eerste zijn met een gespleten bovenlaag. Dit is vaak wel weer te lijmen, maar verre van ideaal.
Tip: kantel je board als je in de rij voor een lift staat (dus zet je tenen of hak in de sneeuw zodat je board niet meer plat ligt) dan kan er ook niemand op gaan staan!

Waxen voor en waxen na

En last but not least, laat je ski’s of board elk jaar waxen voordat je gaat wintersporten en nogmaals wanneer je terugkomt van wintersport. Ski en snowboard onderhoud is het belangrijkste om de levensduur van je materiaal te verlengen. Zo is het belag met wax beschermd op de piste tegen scherpe objecten en droogt het belag met een nieuwe waxlaag niet uit wanneer het 11,5 maand staat te wachten tot het weer mee mag naar de sneeuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × vijf =

%d bloggers liken dit: