fbpx

Wintersport seizoen straks voorbij? Dan ga je toch zomersnowboarden

zomersnowboarden op wintersport in oostenrijk

Indoor snowboarden of niet?

Het is nog maar half februari gelukkig en ik moet er nog niet aan denken, maar het wintersport seizoen loopt over iets meer dan een maand weer ten einde. In in april gaan de meeste skigebieden al weer dicht. De temperaturen gaan omhoog en de natuur wil gaan groeien en bloeien. Je zou dan natuurlijk heerlijk kunnen gaan wandelen en fietsen door de natuur. Maar liever ga je snowboarden, desnoods in een indoorhal, maar het liefst buiten: zomersnowboarden.

Ga eens naar Snowworld in Zoetermeer of Landgraaf voor een indoor wintersport ervaring. Of doe eens gek en rij, net over de grens, naar het alpincenter Bottrop! In een indoorhal kan je weliswaar niet echt (kilo)meters maken, maar je kan er wel aan je techniek werken of die ene nieuwe trick oefenen.

 

Zomersnowboarden in Oostenrijk

Wil je niet snowboarden in een indoorhal? Dan ga je naar Oostenrijk! Want 365 dagen per jaar kan je snowboarden op de Hintertuxer gletsjer. In de zomer zijn hier nog maximaal 10 liften in bedrijf om de 20 kilometer aan die piste die er dan nog ligt te bereiken. De langste afdeling in de zomer is zelfs nog 2 kilometer lang!

Of wat dacht je van de Stubaier gletsjer, een van de grootste gletsjers van Europa. Deze gletsjer is van oktober tot begin juni geopend. De Mölltaler gletsjer is de meest sneeuw zekere gletsjer waar in de zomer 3 pistes geopend zijn.

In iets meer dan 10 uur rij je naar de Hintertuxer gletsjer waar je een dagpas koopt voor 45 euro (2017) en kinderen tot en met 6 jaar zijn gratis onder begeleiding van een volwassene. Dan ben je toch lekker op ‘zomer’-vakantie in het buitenland én ben je op wintersport. Of moet ik het zomersport noemen? Je kan overigens de hele dag op de gletsjer terecht als je geen zin hebt om wat anders te doen.

 

Zomersnowboarden in Frankrijk

Als liever naar Frankrijk gaat, kan je in bijvoorbeeld La Plagne en Tignes ook heel goed terecht in de zomer. Beide gebieden hebben een grote gletsjer op meer dan 3000 meter hoogte. De Bellecote Gletsjer in La Plagne en de Grand Motte in Tignes. De gletsjers in Frankrijk zijn wat groter dan in Oostenrijk. Het is wel wat verder rijden, je rijdt er ruim 11 uur op naar Tignes. La Plagne ligt ongeveer op dezelfde afstand.

Er is 1 minpunt aan wintersport in Frankrijk, namelijk de sfeer. Tignes en La Plagne zijn grote betonnen dorpen met weinig authenticiteit en gezelligheid. Daar tegenover staat wel dat het super grote skigebieden zijn en dat je er (in de winter) lange dagtochten kan maken. Je kan van dorp naar dorp snowboarden. In Oostenrijk is dat minder vaak het geval. Meer hierover lees je in mijn blogbericht over wintersport in Frankrijk versus Oostenrijk!

 

Wakeboarden

Liever dicht bij huis op zoek naar een oplossing voor dit altijd lastige zomer probleem? Neem dan eens een beginnersles wakeboarden In Nieuwegein bij Down Under bijvoorbeeld. Wakeboarden is als hangen in een treklift, maar dan veel leuker, sneller en uitdagender. Mijn eerste wakeboard sessie leverde me gelijk al een succes ervaring op, het lukte me om switch te rijden. Nu is dit op het wakeboard wat makkelijker dan op het water, maar toch is dat wel genieten als je voor het eerst op een wakeboard staat! Lees hier alles over mijn wakeboard ervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 + twintig =

%d bloggers liken dit: