fbpx

Technieken voor de snowboard beginner: 3 handige tips!

snowboard beginner

Als beginnende snowboarder kan je behoorlijk gestrest raken van al die mensen voor en achter je op de piste. Dat is deels gewenning, maar met een paar handige tips kan je dit ook al wat beter kanaliseren! Maar het blijven dilemma’s, lees hier meer over in mijn artikel over dilemma’s van een snowboarder. Hieronder geef ik je 3 onmisbare tips, waardoor jij als snowboard beginner ontspannen van de piste gaat! Je bent maar 1 week per jaar op wintersport, dus zorg dat je er van geniet. Met deze tips gaat dat helemaal goed komen.

Tip 1: Bepaal je eigen route op de piste

Kijk goed vooruit en bepaal je eigen route. Op het filmpje hieronder kan je zien hoe ik als beginnende snowboarder rustig mijn bochten draai tussen alle andere pistegebruikers door. De skiër die mij filmt doet dit ook, zodoende raken we elkaar aan het einde van het filmpje een beetje kwijt :). Door je eigen route te bepalen, kan je inschatten waar je ongeveer je bochten gaat maken en om welke mensen je heen moet. Dit zorgt voor rust in je bewegingen en je zult ontspannen op je board staan. Dat het belangrijk is om ontspannen op je board te staan, kan je ook lezen in mijn andere bericht met tips voor snowboard beginners!  Er zullen altijd mensen van achteren komen die je inhalen, maar daar hoef je pas rekening mee te houden als ze langszij komen.

Tip 2: bestudeer van te voren de pistekaart goed

Door de pistekaart goed te bestuderen kan je een aantal vervelende dingen voorkomen. Iets wat vervelend is als beginnende snowboard: op een smal pad met links een afgrond en rechts een berg of bomen terecht komen (of andersom). Wat ook vervelend is: op een vlakke piste of een omhoog lopende piste (ja ze bestaan echt) terecht komen. Snowboarders hebben geen skistokken, dus dat wordt 9 van de 10 keer wandelen, heel veel ollie’s maken of steppen. Er zijn op Youtube veel filmpjes te vinden met handige beginners tips. Een voorbeeld:

Waarom je ook de pistekaart goed moet bestuderen, is omdat je bijvoorbeeld geen ankerliftjes of andere sleepliften wilt tegenkomen. Als je net begint met snowboarden, zijn stoeltjesliften of gondels het makkelijkst om te nemen. Op de pistekaart kan je goed zien bij wat voor soort lift een piste uitkomt!

Tip 3: Kleed je niet te warm aan

Op je eerste wintersport vakantie als snowboarder zal je veel vallen. En weer op moeten staan. Niets is zwaarder dan telkens weer op moeten krabbelen. Mentaal ja, maar lichamelijk ook. Een goede conditie is dus belangrijk, dit is ook een van mijn algemene tips voor snowboard beginners. Maar heel logisch, kleed je dus ook niet al te dik aan. Dikke kleren zijn sowieso niet handig omdat die je bewegingsvrijheid beperken. Daarnaast zijn te warme kleren echt niet nodig, je hebt beweging genoeg om je warm te houden! Beter twee of drie laagjes technische kleding (ja tenzij het -20 is natuurlijk, dan een laagje extra!), die houden je echt warm genoeg en je kan er nog goed in bewegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 2 =

%d bloggers liken dit: