freelance Wordpress blog laten maken

Nieuwe uitdagingen

Uitdagingen; ze komen niet óf met z’n twee

Ik hou er altijd van om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Maar ik zit nu in een situatie dat ik een nieuwe uitdaging zoek, en het liefst vind ik hem vandaag nog.
Een uitdagingen vinden kan je niet dwingen, ze komen op je pad en je weet van te voren niet wanneer. En meestal komen ze met z’n tweeën, terwijl 1 ook genoeg zou zijn.

Stap 1: inzicht aan de hand van een persoonlijkheidstest

De uitdaging waar ik nu voor sta is om de baan te vinden die ik echt graag wil en die ik echt leuk vind. De afgelopen jaren ben ik mijn huidige werk steeds minder leuk gaan vinden. Dit gebeurde niet vanzelf, ik heb mezelf ontwikkeld en een aantal dingen geprobeerd. Daardoor ben ik beter te weten gekomen wat ik wel en niet leuk vind. En eigenlijk heb ik het nog steeds niet helemaal uit gedestilleerd.

Om wat meer zelfkennis te krijgen heb ik een persoonlijkheidstest via 123test.nl gedaan en de uitkomst daarvan was erg herkenbaar. Zo staat er in mijn rapport: Anderen zullen je soms typeren als creatief of reflectief. Je kan een brede interesse en belangstelling aan de dag leggen. Je staat ook vaak open voor nieuwe ervaringen, oplossingen of waarden. En dat maakt dat ik ‘oorspronkelijk’ van aard ben, wat betekend dat ik op de schaal van openheid bovengemiddeld scoor. Het tegenovergestelde van ‘oorspronkelijk’ is ‘praktisch/beleefd’. Maar deze eigenschap verklaart wel dat ik zo ontzettend veel dingen leuk vindt. Van informatica tot aan patroontekenen en van konijnenhokken timmeren tot aan grafisch ontwerpen. Maar de rode draad in mijn interesses is dat ik graag iets wil ‘maken’. Dat kan tastbaar zijn, maar ook niet-tastbaar.

Stap 2: spijkers met koppen

Dat wetende kan ik al iets meer richting geven aan mijn zoektocht. Maar dan is het nog de vraag, wat zou mijn werk moeten worden en wat zou een hobby moeten blijven. Want wat ik leuk vind is te uiteenlopend. Ik solliciteer al een tijdje op communicatie functies, maar ik vis steeds achter het net vanwege gebrek aan ervaring. Iets wat ik zo kortzichtig vind, want heel eerlijk, hoe moeilijk is het werk nou eigenlijk? Is het echt niet te leren? Of heeft men gewoon geen zin in een inwerkperiode?

Ik ben ondernemend van aard en vind mijzelf een zelfstarter. Als ik iets tegenkom waarvan ik meer wil weten of waarvan ik vind dat ik er iets mee moet doen, dan pak ik het op. Dat gecombineerd met het feit dat ik het werken voor een baas vaak weinig inspirerend vind, aangezien je niet zelf richting kan bepalen, ga ik het over een andere boeg gooien. Ik ga komende weken mijn website seo-content-communicatie.nl afmaken en op die manier mijn eigen werk proberen binnen te halen. Dan zal ik bewijzen dat ik het prima kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *