fbpx

Mijn vorderingen in het skeeleren

skeeleren

Mijn skeeler vorderingen tot nu toe

Inmiddels zijn we een paar weken verder na de eerste skeelertrainingen. Lees daarover meer in mijn eerdere bericht over skeeleren. Na een stuk of 6 skeelertrainingen te hebben gehad, begin ik al te voelen wanneer ik in mijn oude gewoontes verval of wanneer ik het wel ‘goed’ doe. Ik ga dus voor mijn gevoel al echt beter skeeleren! Dat is goed nieuws! Ik ben me dus bewust van hoe het wel en niet moet. De eerste paar trainingen vond ik dat erg lastig te voelen weet ik nog wel.

Ik heb namelijk nooit echt leren skeeleren, ik heb het mezelf aangeleerd. En dat is aan de ene kant heel handig geweest, want ik ben erg vertrouwd op skeelers. Aan de andere kant is het makkelijker om in 1 keer goed te leren skeeleren, want dan hoef je geen verkeerde techniek af te leren. Ik raad iedereen wel aan om op jonge leeftijd dan te leren skeeleren, dat is stukken makkelijker dan wanneer je de 30 bent gepasseerd….

Maar nu, na 6-7 trainingen voel ik veel beter dat verschil. Het grootste verschil merk ik in mijn spieren. Zoals ik vroeger skeelerde was erg belastend voor mijn rug. Nu ik de juiste techniek aangeleerd krijg, voel ik gelijk dat ik heel andere spieren gebruik, wat veel prettiger is voor mijn rug. Daar ben ik zo blij mee! In plaats van mijn rug voel ik nu mijn bovenbenen en ook al kunnen die ook pijn doen, dat is toch een heel ander soort pijn dan rugpijn.

Beter skeeleren: nieuwe techniek versus mijn oude techniek

Waar het vooral op neerkomt, is opzij afzetten. Dus niet naar achteren. Van het naar achteren afzetten kreeg ik zo’n pijn in mijn rug! Als je het opzij afzetten door hebt, komt het ook nog aan op timing. Wanneer zet je je andere skeeler op de grond? Een stuk later dan ik gewend was in ieder geval! En wat doe je met je armen? Ik zwaaide ze vrolijk mee van links naar rechts, maar dat moet natuurlijk van voor naar achter zijn. Dit kan het door mij zo gevreesde ‘klokken’ voorkomen. Klokken is de benaming voor een skeelerstijl waarbij je hoofd op dezelfde plaats blijft en je lichaam daaronder als een klepel van links naar rechts beweegt. Ziet er erg gezellig uit, maar het is niet de juiste techniek.

Om de juiste techniek onder de knie te krijgen doen we allerlei oefeningen, waaronder evenwichtsoefeningen. Hiermee leer je langer op 1 been te staan en je gewicht goed te verplaatsen van het ene naar het andere been. Daarnaast leren we wendbaar te zijn in het verkeer en op straat. Dan is het dus handig als je een kort bochtje kan maken door je skeelers achter elkaar te zetten. (Je herkent mij aan mijn rode korte broek en witte helm!)

filmpje evenwichtsoefening

filmpje korte bochtjes maken

Mijn doel met deze skeelertraining

Ik ben tot nu toe al tevreden over de mate waarin ik mijn oude skeelertechniek heb afgeleerd. Omdat het niet meer fijn voelt om op mijn oude manier te skeeleren, kan ik niet anders dan het (proberen) op de juiste manier (te) doen. Ik zou het fijn vinden wanneer ik steeds wat minder over mijn techniek na hoef te denken, dus dat ik het automatisch goed doe. Hopelijk lukt dat in de komende trainingen zodat ik echt kan zeggen: ik ben beter gaan skeeleren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − acht =

%d bloggers liken dit: