fbpx

Een ontbijtbuffet bleek de B&B niet te hebben

ontbijtbuffet les glycines

Schattige B&B van buiten, sober van binnen

Mensen geven steeds vaker de voorkeur aan kleinere hotels vanwege de persoonlijke touch, zo schrijft Little Hotelier Resource Hub. Zelf ervaar ik dat ook zo. Zo hebben wij op weg naar de Ardeche afgelopen jaar ook gekozen voor een overnachting in een bed & breakfast. Het heet Les Glycines en ligt in het dorpje Plaimpied-Givaudins (Bourges). Wij hadden voor deze B&B gekozen vanwege de gunstige prijs en goede ligging t.o.v. de snelweg.

b&b frankrijk authentiek
Les Glycines. Bron: Booking.com

Het bleek een super klein en authentieke Franse bed & breakfast te zijn. We kwamen binnen in de hal en zagen links een woonkamer-achtige ruimte en rechts een ontbijtzaal. Het interieur deed behoorlijk gedateerd aan, de tijd staat er al tientallen jaren stil. In een schriftje stond onze reservering en de gastheer pakte een grote sleutel van een haakje aan de muur achter hem. We volgden hem naar boven, een klein gangetje door. Aan het einde van de gang, eerst bukken voor de lamp aan het plafond, zat onze kamer. De sleutel ging in een slot dat wij in Nederland zelfs niet in de deur van ons tuinhuisje willen hebben. De gastheer liet ons alleen en we keken vol verbazing rond.

 

Familiekamer geboekt en gekregen

Wij hadden de familiekamer geboekt, maar we hadden ook echt een familiekamer gekregen. De kamer bestond uit twee ruimtes die met een schuifdeur gescheiden werden. In de tweede ruimte stonden twee eenpersoonsbedden. Onze jongste van 1,5 jaar bleek later die avond totaal niet te willen slapen op een matras op de grond, maar dat lag niet aan de kamer.
Het tweepersoonsbed en de badkamer voldeden niet helemaal aan wat wij comfortabel noemen, maar de kamer had ook veel charme. Het was gewoon écht frans. Veel hout en alles voelde een beetje fragiel aan. De bedden waren wat aan de kleine kant en het meubilair wat er al stond was erg eenvoudig en een beetje gammel. Er zaten kleine raampjes in de kamer en vanuit het raampje keken wij op de straat uit. Elk kwartier reed er een autootje voorbij en er was zelfs een bushalte in de straat.

Wij kwamen overigens rond etenstijd in de B&B aan, maar er was in het hele dorp geen restaurant te vinden. In een nabij gelegen stadje zat een supermarkt (lang leve Google Maps), waar we wat te eten hebben gehaald. Bij terugkomst in het dorpje bleek dat er een mobiele pizzeria het dorp in was komen rijden, dus dat was ook een optie geweest….

Bed and (no) breakfast!?

’s Ochtends bij het ontbijt werden we ook verrast. Het buffet waar ik op gehoopt had, bleek er niet te zijn. Net zoals de jus en de croissantjes. Die waren er ook niet. In plaats daarvan werd er een kan koffie op tafel gezet en vroeg de gastvrouw of onze kinderen ook wat moesten eten. Uhhh… ja, onze kinderen eten ook. Bij het zien van het ontbijt hadden onze kinderen alleen al geen trek meer (ja, verwend), dus zijn ze maar lekker gaan kleuren.

We kregen we ieder een bord en mes en er kwam een mandje met een paar stukken stokbrood op tafel. Een bakje jam werd nog neer gezet, botertjes erbij en ieder één een yoghurtje (naturel). Na een kwartier kwamen de andere 4 gasten ook de ontbijtzaal in, twee stellen die op wandelvakantie waren. Zij kregen hetzelfde ontbijt als wij maar keken er niet zo verbaasd bij als wij. Cultuur verschilletje denk ik!

Maar het zijn ontzettende vriendelijke B&B eigenaren en ze doen echt moeite om ons gebrekkige Frans te begrijpen, wat altijd fijn is. Ik vond het fantastisch om te ervaren en om te zien hoe simpel een B&B kan zijn. Het was voor ons een overnachting omdat we op doorreis waren. Ik ben dan minder kritisch dan wanneer ik een nachtje weg boek om even helemaal bij te komen. Wanneer ik in die context deze B&B zou treffen, zou ik minder gecharmeerd zijn van het krakende bed en het sobere ontbijt. Ik denk dat deze B&B zich in die zin goed op de hoofdmoot van hun klanten heeft aangepast. En daarbij blijkt dat een vriendelijke gastheer en gastvrouw en een gunstig tarief het ook minder erg maakt dat er geen croissantjes aanwezig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negentien + 11 =

%d bloggers liken dit: